Guide: sådan passer du på din bil i sommervarmen

Køreture i den hede sommervarmen kan være med til at skade og ødelægge din bil, hvis du ikke er påpasselig og tager dine forholdsregler. Der er flere forskellige ting, du selv kan gøre for at passe på din bil i sommervarmen. Du kan blandt andet skifte til sommerdæk, der er lavet til det varme vejr. Vil du vide mere? Så læs med herunder, hvor du får en guide til, hvordan du passer på din bil i sommervarmen.

Skift til sommerdæk

Hvis du ikke allerede har gjort det, er det vigtigt, at du får skiftet fra vinterdæk til sommerdæk. Mange tror, at de sagtens kan tillade sig at køre med vinterdæk om vinteren. Du kan i princippet køre rundt med vinterdæk hele året rundt, men det kan skade din bil gevaldigt – især i den hede sommervarme! Sommerdækkene er designet til at køre på vejene i de høje temperaturer, og det er derfor en god ide at få skiftet, så snart de varmere temperaturer begynde at melde sin ankomst.

Hold ruderne rene

Det lyder måske skørt, men for at din bil kan overleve den danske sommervarme, er det vigtigt, at du forsøger at holde ruderne rene. Dette gælder både indvendigt og udvendigt! Grunden til at netop rudernes renhed er vigtig, er, at når solen titter frem, skal du kunne se noget ud af dine ruder. Er dine ruder beskidte, bliver dit syn uklart, og du er dermed langt fra tilstrækkelig i trafikken. Passer du ikke på, kan du hurtigt ende i et grimt trafikuheld! Husk derfor altid at rengøre dine ruder en ekstra gang, inden du kører en tur i det dejlige vejr.

Tjek dæktrykket

Det varme sommervejr byder ofte på bilferier rundt omkring i Danmark. Hvis du er en af dem, der igen i år tager bilen rundt i landet for at nyde varmen, er det vigtigt, at du husker at trykke trykket i dine dæk. Dette er især vigtigt, hvis bilen skal være tungt pakket! Selvom bildæk er både hårde og slidstærke, kan de hurtigt blive flade, hvis de oplever for meget belastning over en længere periode.

Tjek sikkerhedsudstyret

Sidst, men bestemt ikke mindst, skal du altid huske at tjekke sikkerhedsudstyret, før du begiver dig ud på en køretur. Dette gælder ikke kun om sommeren, men også hele året rundt. Med det rette sikkerhedsudstyr kan du trygt køre afsted ud i det danske landskab uden større bekymringer!


Udgivet

i

af

Tags: