Vær sikker med de rigtige dæk

Der er rigtig mange som kører bil i hverdagen. Hver eneste dag så sætter vi os ind i bilen og kører på arbejde for eksempel. Vi ved også godt alle sammen at der kan ske uheld, lige som der kan med alt andet, når man kører bil. Derfor er det vigtigt at man kan være sikker på, at bilen er så sikker som muligt.

Hold din bil sikker

Det er vigtigt at tage sig godt af sin bil, så man kan være sikker i den. Det gælder ikke kun kørsel, men også vedligeholdelse og andet. Det er blandt andet olieskift, serviceeftersyn og så videre. Men det er også at skifte dæk. Dækkene er dem der holder bilen sikkert på vejen, og uden nogle ordentlige dæk, stiger risikoen for uheld. Bilen vil have langt mindre fat i vejen, og gør du har mindre kontrol, og kan skride ud.

Det er ikke lovpligtigt at skifte fra sommer- og vinterdæk. Men det er lovpligtigt at have nogle dæk med et dækmønster på 1,6 mm dybde. Herfra anbefales det dog at dybden er på minimum 3 mm i dækmønsteret. Det er nemlig dybden på dækmønsteret som hjælper med at give dig vejgreb. Når det regner og der er vand på vejene, mister man en masse greb på vejen. Men det kan et dybt dækmønster hjælpe med, ligesom der også er dæk lavet til at være bedst i de kolde vintre hvor der kan være is på vejene, og andre er lavet til de varme sommerdage, hvor asfalten kan være varm og tør.

Find den nødvendige information

Du kan finde en masse information om for eksempel vinterdæk, så du kan vide hvordan du kan være mest sikker på vejene. Det er nemlig heller ikke kun din egen sikkerhed at det handler om, men det er også dem som er i bilen med dig, og de andre trafikanter som du kan møde på vejene. Derfor kan et tjek hos en forhandler, og et skift af dæk være rigtig vigtigt, og øger din sikkerhed.

Det behøver endda heller ikke være så dyrt som man ellers kan frygte. Der er masser af muligheder for gode tilbud på et skift af et sæt nye vinterdæk for eksempel. Så lad ikke prisen skære ned på din sikkerhed. Det kan nemlig være en endnu større pris man ender med at betale, hvis man ikke sørger for at være sikker.


Udgivet

i

af

Tags: