3 ting jeg har lært om bambus

I dette indlæg vil jeg gå i dybden med 3 ting, jeg har lært om bambus. Men inden vil jeg lige dele min historie om, hvorfor jeg overhovedet blev fascineret af bambus. For det hele begyndte i Kina, hvor jeg på en rejse faldt over en lille butik, der solgte bambusmøbler. Butikken lå i en sidegade i en af Kinas største byer og var fyldt med unikke, håndlavede møbler lavet af bambus. Jeg blev så begejstret for møblerne, at jeg købte et par stykker med hjem til Danmark. Og det er derefter, min interesse for bambus begyndte for alvor. Sidenhen har jeg lært en hel del om bambus – og i dag vil jeg dele nogle af de ting, jeg har lært, med dig:

  • Bambus er en meget hurtigt voksende plante.
  • Bambus er en af de stærkeste og mest holdbare materialer i verden.
  • Bambus er en allergivenlig. 

Lad os dykke lidt ned i hver ting. 

Meget hurtigt voksende plante 

Jeg vil starte ud med at “buste” en misforståelse som mange har. Mange folk tror bambus er en busk eller et træ, men det er faktisk en plante. Og ikke bare en almindelig plante, for bambus er en meget hurtigt voksende plante. Faktisk er bambus en af de hurtigst voksende planter i verden. Bambus kan gro et sted mellem 1 og 4 cm i timen. Derfor er bambus også meget nem at dyrke og kræver ikke særlig meget pleje. Det betyder også, at bambus er et meget bæredygtigt materiale, fordi den er meget nem at dyrke og dermed også er miljøvenlig. Modsat mange andre træer, behøver man ikke vente flere årtier, før træet er klar til at blive høstet, så bambus er et meget bæredygtigt materiale. 

Bambus er en af de stærkeste og mest holdbare materialer i verden 

Noget af det som faktisk overraskede aller mest, når det kommer til bambus, så var det at bambus faktisk er en af de stærkeste og mest holdbare materialer i verden. Det skyldes, at bambussen vokser så hurtigt og så tæt på hinanden. Det betyder, at der er et meget tæt sammenhæng mellem de forskellige stave. Det gør bambus til et meget stærkt materiale. I virkeligheden er bambus en af de stærkeste materialer man kan finde i hele verden. 

Bambus er en allergivenlig som tekstil 

Bambus er også en spændende mulighed, når det kommer til tøj og tekstil. Bambusfibre kan nemlig være med til at gøre tøjet meget blødere og samtidig mere holdbart end almindelig bomuld. Det er derfor at det er en fordel at købe bambus sengetøj 200×200.


Udgivet

i

af

Tags: