Smykker enhver mand kan bære

Det er heldigvis slut med de tider, hvor mænds smykker skal have en eller anden form for funktion. Smykker skal nu i stedet betragtes som en form for selvudfoldelse – en måde hvorpå du individualiserer dit look.

Men det kan være, at du er i tvivl om, hvilke smykker du rent faktisk kan bære. Her finder du seks smykker, som enhver mand kan bære. Du bør derfor overveje at føje dem til din smykkesamling.

Ringe

Ringe til mænd er typisk forbundet med forlovelse eller ægteskab, men det betyder ikke, at du ikke kan eksperimentere med dette smykke.

Det er faktisk kommet på mode, at mænd bærer en ring. Det kan være en ring med initialer eller en ring, der har en eller anden form for betydning for bæreren.

Det bedste råd omkring ringe og mænd er, at du skal holde det simpelt og tidløst. En ring i sterlingsølv går aldrig af mode.

Ur

Det er sandt, hvad der siges: Klassikerne dør aldrig – og der er ikke noget mere klassisk i en mands garderobe end et ur. Selvom rigtig mange mænd i dag bruger deres smartphone som et ur, er det aldrig af vejen med et fint ur på armleddet.

Der er dog en del, du skal overveje i forbindelse med køb af et nyt ur. Du skal naturligvis overveje din håndledsstørrelse samt have et budget. Men det vigtigste er, at du vælger et ur ud fra din personlige stil.

Armbånd

Som en stilfuld mand har du højst sandsynligt allerede et ur på dit håndled, så hvorfor ikke overveje at tilføje et armbånd? Vælg eksempelvis et armbånd i læder for at få et råt look eller et armbånd af tungsten for et mere eksklusivt look.

Halskæder

De fleste mænd bærer ikke halskæder, da det kan være lidt af et minefelt. Der er nemlig en hårfin balance mellem, at en halskæde til manden bliver for feminin eller for tyk og klumpet.

Det er en god idé, at du tænker over det vedhæng, du vælger til din halskæde. Vedhænget kan nemlig udtrykke en masse om dig, der bærer halskæden.

Slipsenål

En slipsenål er typisk forbeholdt de mænd, der arbejder i forretnings- eller kontorverdenen. Denne type smykke benyttes dog også ofte ved særlige begivenheder. Uanset hvornår mænd bærer en slipsenål, tjener dette smykke primært altid et formål – nemlig at holde slipset på plads.

Slipsenåle bør holdes i et enkelt design og i metaller, der matcher de smykker, du allerede har i forvejen. Husk at slipsenålen ikke må være bredere end dit slips.

Manchetknapper

Manchetknapper er et must ved mange formelle lejligheder. Du skal ikke være nervøs for at lege lidt med dine manchetknapper. De er nemlig en minimal del af dit samlede udseende, og de færreste lægger rigtig mærke til dem.

Igen skal metalvalget dikteres ud fra de andre smykker, du bærer såsom din vielsesring eller dit ur. Men der er mulighed for at introducere et kontrastmateriale som perlemor eller endda en diamant.

 


Udgivet

i

af

Tags: