Sådan fandt jeg en god psykolog i København

Det er ikke nødvendigvis nemt at finde en god psykolog. Især ikke i København. Der er mange psykologklinikker. Mange klinikker tilbyder forskellige behandlinger, så det kan være lidt af en jungle at finde rundt i.

Det kan dog hjælpe, at bruge en oversigt så som https://www.psykologoversigt.dk/ til at skabe sig et overblik over de forskellige psykologpraksisser rundt omkring.

At finde en psykolog kræver en masse research og det kan til tider også være nødvendigt at prøve nogle forskellige psykologer af, inden man finder den rette. Der findes flere måder at gribe det an på, men her er hvordan jeg bar mig ad.

Typen af behandling er vigtig

Psykologer er ikke ens. Der findes mange forskellige slags psykologer som er specialiserede inden for noget bestemt, heriblandt krisepsykologer, familiepsykologer, parpsykologer og traumepsykologer.

Jeg startede med at identificere hvilken slags psykolog, jeg havde behov for. Dernæst skulle jeg tage stilling til, hvilken behandlingsform jeg troede, ville være mest gavnlig for mig. I denne forbindelse involverede jeg også min læge samtidigt med at jeg lavede en masse research.

Når du undersøger behandlingsformer skal du blandt andet tage stilling til, om du for eksempel vil behandles ud fra kognitiv eller metakognitiv terapi. Det er to meget forskellige former for behandling. De fleste psykologer tilbyder samtaleterapi, men nogle kombinerer også samtaleterapien med andre behandlingsformer.

Der skal være kemi mellem dig og din psykolog

Gennem behandlingsforløbet skal du turde åbne op om det, der plager dig. Det kan være alt fra en depression, stress, et dødsfald eller noget helt fjerde. Det er svært at gøre, hvis der ikke er kemi mellem din psykolog og dig.

Jeg gik til tre forskellige psykologer, indtil jeg fandt en jeg var tryg ved og turde åbne op overfor. Heldigvis har du mange valgmuligheder i København, f.eks. https://kbh-psykolog.dk.

 

 


Udgivet

i

af

Tags: