Få mere energi ved at drikke mere vand

Vi har det lige ved hånden og de fleste af os drikker det hver dag. Din krop er 92 procent vand, så derfor er det afgørende at du holder dig hydreret i løbet af dagen og drikker nok vand. Du skal gerne op på at drikke 2 L vand hver dag. Det er ikke blot maden, der tilfører kroppen energi, men også det vand, du drikker

 

Vand hjælper dig med at udskille affaldsstoffer fra kroppen, holde dit bindevæv smidigt og mindske dine muskelspændinger. Når dine muskelspændinger mindskes og dit bindevæv er mere smidigt, vil du også opleve færre smerter i din hverdag.

 

Her får du nogle vejledende mængder for det daglige væskebehov:

  • Børn: 1 til 1½ liter
  • Voksne: 1½-2 Liter

 

Hvis du dyrker meget motion, sveder meget, har et fysisk hårdt arbejde eller det er meget varmt, så skal du drikke lidt mere.

 

Herudover hjælper vand dig også med at udskille affaldsstoffer fra kroppen via din afføring og urin. Hvis du ikke drikker nok vand, så kan du risikere at få forstoppelse og det kan give mavesmerter.

 

Din hjernes funktion påvirkes hvis du ikke drikker nok vand

 

Forskning viser, at selv mild dehydrering, såsom tab af 1-3% af kropsvægten, kan forringe mange aspekter af hjernens funktion.

 

I en undersøgelse af unge kvinder fandt forskere, at væsketab på 1,4% efter træning forringede både humør og koncentration. Det øgede også hyppigheden af hovedpine (6).

 

Mange medlemmer af det samme forskerhold gennemførte en lignende undersøgelse af unge mænd. De fandt ud af, at væsketab på 1,6% var skadeligt for arbejdshukommelsen og øgede følelser af angst og træthed (7).

 

Et væsketab på 1-3% svarer til ca. 0,5–2 kg kropsvægttab for en person, der vejer 68 kg. Dette kan let ske ved normale daglige aktivitete og træning når det er meget varmt.

 

Mange andre undersøgelser, med emner lige fra børn til ældre voksne, har vist, at mild dehydrering kan forringe humør, hukommelse og hjernens ydeevne

 

Et af de første tegn på dehydrering kan være at du får hovedpine.

Mange hovedpiner kan afhjælpes hvis du drikker nok vand i løbet af dagen.

En god vane er, at starte dagen med et stort glas vand, evt. tilsat lidt frisk citronsaft. Du kan pimpe dit vand op med frugter eller grøntsager. Agurk giver en dejlig let smag til vandet. Kom gerne dit vand i en glasflaske, da du hermed undgår unødig kemi fra plastikflasker, som kan virke hormonforstyrrende.

 

Husk at drikke vand efter kropsterapi og massage

Hvis du modtager behandlinger som kropsterapi, zoneterapi, akupunktur, massage eller lignende behandlinger skal du huske at drikke rigeligt med vand efter en behandling. Behandlingen sætter en udrensning af affaldsstoffer i gang i din krop da de arbejder med dit lymfesystem. Affaldsstofferne skal skylles ud ved at drikke mere vand og din krop arbejder videre i cirka 48 timer efter en behandling.

 


Udgivet

i

af

Tags: