Sådan undgår du lægen, hvis det gør ondt dernede

Åh nej – er det begyndt at gøre ondt dernede, hvor det bare helst ikke skal gøre ondt? Det kan være en noget så ubehagelig følelse, og det kan være noget, man ikke har lyst til at gå til lægen med.

Den gode nyhed er, at der faktisk er noget, du kan gøre, inden du går til lægen. Læs mere om det her!

Dropper du lægen, når det er ubehageligt?

Der er nogle, der synes det er så ubehageligt at gå til lægen med et problem i underlivet, at de simpelthen helt dropper at gå til lægen. Måske man afvejer de to scenarier: Smerter i underlivet eller en ubehagelig oplevelse ved lægen og kommer frem til, at man helst vil leve med smerter i underlivet. Måske man kommer til at håbe på, at det går over af sig selv. Men det er jo ikke sikkert, at det er tilfældet, og det kan have store konsekvenser for en, hvis man helt dropper lægen.

Vidste du f.eks., at hvis du går rundt med klamydia i mange år, at det kan betyde, at du ikke kan få børn senere hen? Det er en ret stor konsekvens, der kan skade én for livet. Så er det altså bedre at få gjort noget. Måske du stadig ikke er overbevist om, at du skal gå til lægen? Så fortsæt læsningen.

I stedet for lægen

Der er dog noget du selv kan gøre derhjemme, hvis du er bekymret for, om du har fået klamydia. Så hvis du heller ikke bryder dig om at gå til lægen, frygt ej! Test dig selv derhjemme og undgå en ubehagelig oplevelse hos lægen. Testen er let at tage, og du får hurtigt svar på, om du har fået klamydia.

Hvis du har fået det, så kan du købe piller ved lægen mod det. Det er faktisk ikke særlig svært at komme af med klamydia igen, du skal som sagt bare tage nogle piller i et par dage, og så er problemet væk igen.

Nysgerrig på klamydia?

Hvis du ikke ved særlig meget om klamydia, så kan det være en uhyggelig sygdom at få. Det er altid det ukendte, der er mest ubehageligt, fordi man derfor ikke kan forstå, hvad det er for noget. Hvis du gerne vil vide mere om sexsygdommen, så kan du læse mere om klamydia her og blive lidt klogere på det.

 


Udgivet

i

af

Tags: