Uncategorized

Studie og iværksætteri – hvem udgør den typiske studieiværksætter?

iværksætter

Det er efterhånden ikke længere noget fjernt fænomen, at iværksætteri og studie sagtens kan gå hånd i hånd. Rundt om på landets videregående uddannelser ses flere og flere, der efter undervisningen tager chefhatten på og arbejder med sit eget projekt. Og tendensen skaber stor begejstring både i kommunerne, på Christiansborg og på uddannelsesinstitutionerne. Faktisk mener de fleste, at den nye trend er et tegn på, at de unge bliver mere ambitiøse og i højere grad har overskud til at udfordre og udvikle sig selv.

Alt dette rejser mange spørgsmål, men en af de væsentligste kunne spørgsmålet om, hvilke uddannelser/studier, der repræsenterer flest af de unge iværksættere. Og i denne forbindelse er vi i denne artikel valgt at fokusere på den voksende storby, Aarhus, som i de senere år har været grobunden for mange af denne type af iværksættere.

Iværksættere fra Aarhus kommer hovedsageligt fra studierne, der inkluderer økonomi

Som skrevet ovenfor er Aarhus en af Danmarks pragteksempler på, at studielivet og iværksætteriet sagtens kan gå hånd i hånd. Hvert år udfordrer de studerende i det østjyske erhvervslivet med nye ideer og med et gåpåmod, der er svær at hamle op med. Statistikker fra Uddannelses- og Forskningsministeriet viser blandt andet, at antallet af studerende med egen virksomhed er steget med 43% i perioden fra 2001 til 2011, og omsat til konkrete tal betyder dette, at de universitetsstuderende alene i perioden stod for mere end 4.000 virksomhedsetableringer, hvoraf omkring 50% af disse stadigvæk består 3 år efter.

Men det er ikke bare studiemiljøet generelt, der er grobund for den blomstrende iværksætterkultur, for det er hovedsageligt de økonomi- og forretningsfokuserede studier, der har taget førertrøjen blandt de studerende, og det er faktisk ikke så underligt alligevel. For på netop disse studier lærerman erhvervslivets mange muligheder at kende, og det moderne studie er inspirerende for de unge studerende, hvis store drømme er at være herre i eget hus. Mere specifikt er der studier såsom International Business og HA, der er frontløberne, når der kommer til studieiværksætteri, og i de dertil indrettede netværksgrupper bliver der stadig længere mellem repræsentanterne fra andre studier. Et godt eksempel på dette er Studentervæksthuset, SVAA i Aarhus, som er underlagt universitetet, og hvor man skal være studerende, hvis man vil være medlem. Hos SVAA kan man se, at der er og længe har været en stabil vækst i iværksættermiljøet, men netop den brede studierepræsentation svinder dog alligevel.

Alt dette er ikke nødvendigvis en skam, men det vidner måske mere om, at de unge studerende i dag har flere muligheder, når de vil udfolde deres potentiale i livet. Og ikke nok er dette sundt for den personlige udvikling, det er også sundt for dansk erhversliv. Find mere inspiration her.

Nettosten, som forhandler ildfaste materialer og træpiller er udsprunget at et ungt iværksætter team.

Skriv kommentar

Klik for at kommentere