Karriere Økonomi

Sådan starter du din egen webshop som studerende

startup-pa-su

Et utal af danske studerende går med drømmen om at starte egen webshop efter endt (eller under) studie. Rigtig mange studerende tøver dog med ideen om at starte som iværksætter, mens de stadig studerer. Den primære årsag til, at mange udskyder drømmen om at blive iværksætter, er, at de ikke mener, de har den nødvendige erfaring. Dette er dog langt fra en fornuftig årsag til at afholde sig fra at prøve kræfter med iværksætterlivet. Størstedelen af den nødvendige erfaring tilegnes nemlig undervejs. Det er uundgåeligt og nødvendigt at lave fejl for at lære. Alligevel er der dog nogle ting, der er godt at have styr på, når du starter egen webshop.

Målrettet forretningsplan

En nødvendighed for enhver virksomhed – nystartet eller ej – er en målrettet forretningsplan. Forretningsplanen er virksomhedens røde tråd og visioner. Det er derfor godt at lave en så detaljeret forretningsplan som muligt, inden du træffer andre beslutninger.

Webshoppens udvalg

Når du ønsker at starte en webshop, er det først og fremmest nødvendigt, at du har styr på hvilke produkter, du ønsker at sælge. Som nystartet webshop er det vigtigt, at du ikke vælger at indkøbe et alt for stort og bredt sortiment. Hold dig til en begrænset produktportefølje, indtil din webshop har fået en etableret kundekreds.

Branding og promovering

Enhver virksomhed skal have et navn. Det kan være en fordel at overveje, hvordan du ønsker at promovere webshoppen, når du vælger navnet. Du kan blandt andet medtænke, hvad webshoppen sælger, og hvilken målgruppe webshoppen primært henvender sig til. Ydermere kan det være en god ide at vælge et internationalt navn til webshoppen. Dette får nemlig betydning, hvis du har drømme og visioner om at udvide til det internationale marked på et senere tidspunkt.

Design og layout

En webshop er en online butik. Det er derfor ikke afgørende, at du finder flotte butikslokaler til salg af dine varer. Derimod er det vigtigt, at bruge kræfter på webshoppens design og udtryk. I valget af farver, opbygning og produktpræsentation, bør du igen særligt beslutte disse ud fra den primære målgruppe og den overordnede forretningsplan og vision for din webshop. Det er vigtigt, at webshoppen fremstår både professionel og brugervenlig. Det kan derfor være nødvendigt at ansætte en programmør, hvis du ikke selv er en haj til at programmere.

Fragt og emballage

En af de vigtigste forudsætninger for, at din webshop kan køre rundt er, at dine kunder modtager deres bestilte produkter. Det er derfor en god ide at lave en aftale med en fragtservice. Blandt populære fragtvirksomheder i Danmark findes GLS og Postnord.

Når dine produkter skal fragtes, er det vigtigt, at du også indkøber emballage. Dette kan du finde hos Albe Emballage eller daniaemballage.dk. Det er nemlig nødvendigt at pakke dine produkter ind, inden de bliver afhentet af fragtservicen.

Lokaler

Selvom du ikke har brug for et flot og moderne butikslokale til salg af dine produkter, skal du alligevel have et eller flere lokaler, hvor dine produkter kan opbevares såvel som blive pakket. Du har derfor brug for at finde et lager eller et lokale til opbevaring, inden du kan komme i gang med din webshop.

Skriv kommentar

Klik for at kommentere