Trends

Festglade studerende er vilde med tysk oktoberfest

oktoberfest

Det er vist ikke nogen hemmelighed, at danske studerende er glade for at feste og drikke øl i litervis. Det er derfor ikke overraskende, at mange festforeninger for studerende årligt stabler en oktoberfest på benene, når kalenderen rammer oktober måned. Oktoberfesten, med sin tyske oprindelse, er indbegrebet af fest, farver, store øl og godt humør. Mange studerende vil dog ikke nøjes med en kopifest på dansk jord, men drager i store vennegrupper til den originale oktoberfest i den sydligste delstat Bayern. Dette er værd at vide, hvis du og vennerne ønsker at drage sydpå for at deltage i de tyske festligheder.

En gammel tradition

I dag er oktoberfesten besøgt af omtrent 6 millioner fest- og ølglade mennesker årligt. Rejsende kommer gerne langvejsfra – Japan, USA og Australien – for at iføre sig oktoberfest kostumer, have store øl i hånden og tage del i de tyske traditioner og tyske festligheder. Folkefesten, som startede tilbage i 1810 som en kongelig bryllupsfejring, er i dag en blanding af hestevæddeløb, madboder, øltelte, et stort område med tivoli og festlig musik. Oktoberfesten er en gammel tysk tradition, der siden festens opstart er blevet fejret officielt 184 gange. Hvert år ansættes 8000 faste medarbejdere og 4000 medarbejdere på deltid til at få denne enorme folkefest til at løbe vellykket rundt i 16 dage.

Rustikke lederhosen og smukke dirndl

Ingen oktoberfest uden den rigtige påklædning. Ønsker du og dine venner at tage del i begivenhederne og de velkendte traditioner, bør du som fyr erhverve dig lederhosen og som pige iføre dig smukke og farverige skørter, den såkaldte dirndl. Bestemt påklædning er dog ikke et must, men ønsker I alligevel at passe ind i mængden, kan I finde de perfekte oktoberfest kostumer her.

Øl i verdensklasse

Den tyske oktoberfest i München er kendt som verdens største ølfest. Både kvinder og mænd vælter sig i øl serveret i literglas. Den tyske øl er typisk brygget på lokale bryggerier, og der bliver drukket omtrent 6 millioner liter øl under de 16 festdage. Dog bør du ikke drikke mere, end du kan holde til. Drikker du dig for fuld eller drikker dig selv under, kommer du til at gå under navnet ”Bierleiche”, og dette er ikke positivt.

Planlæg i god tid

Denne verdenskendte folkefest er utrolig populær, så overvejer du og vennerne at tage del i festlighederne, er det vigtigt at planlægge i god tid. Få købt alt det nødvendige i god tid, inden der er udsolgt. Få styr på transporten. Ønsker I selv at køre, flyve, tage et tog eller bevæge jer ud i en mange timers bustur? Derudover skal I finde overnatningsmuligheder, hvor hoteller, hostels og vandrehjem hurtigt melder udsolgt flere måneder før, oktoberfesten løber af stablen. Det rådes at bestille tag over hovedet allerede i februar. Folkefesten forløber over 16 dage, og det anbefales at undgå at tage del i festlighederne henover weekenderne. Her er menneskemængden størst, og det kan være svært at bevæge sig rundt mellem de mange millioner festglade og øldrikkende mænd og kvinder.

 

Skriv kommentar

Klik for at kommentere